PubMed artikelen zijn een goede bron voor hen die zoeken naar klinische studies en onderzoek naar geïoniseerd water.

 

Wat is PubMed? Het is een nationaal erkende bron voor publicaties van (wetenschappelijk) onderzoek. Het bevat meer dan 23 miljoen citaten voor biomedische  literatuur van MEDLINE,  biomedische tijdschriften en online boeken.  Citaten kunnen links bevatten naar inhoud met volledige tekst van PubMed Central en websites van uitgevers.  De “Health Science Library” geeft toegang tot MEDLINE via het PubMed zoek systeem van de “ National Library of Medicine”.

 

Wetenschappers van over de hele wereld refereren aan “Alkaline Ionized Water” als Electrolyzed Reduced Water. Andere gebruikelijke namen hier voor zijn “Ionized water, negatively charged water, reduced water” of “living water”.

Zuur geïoniseerd water is bekend als “electrolyzed oxidizing water (EOW)”  in de wetenschappelijke literatuur vanwege de positieve elektrische lading.

Hieronder een lijst waar je mee kunt beginnen als je het leuk vindt om je te verdiepen in onderzoeksliteratuur.”

1.   PMID:19003114 2002 Diabetes  Reduced Water (RW) zoals waterstof rijk “electrolyzed reduced water” en natuurlijk reduced water zoals het Hita Tenryosui water in Japan en Nordenau water in Duitsland, water dat er om bekend staan dat het verbetering geeft bij bepaalde ziektes. RW kan nuttig zijn voor het voorkomen van door alloxaan veroorzaakte type 1 diabetes mellitus. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19003114  

2.     PMID: 20202333 2006 Diabetes ERW, als drinkwater gebruikt, verminderde aanzienlijk de bloed glucose concentratie en verbeterde glucose…… De huidige data suggereren dat ERW zou kunnen werken als een effectief oraal in te nemen anti diabetes middel en het verdient nader onderzoek  naar het exacte mechanisme  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16945392?ordinalpos=12&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum